Min lägenhet

Hej på er!
 
Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Jag har haft fullt upp med skolan. Hade salstenta i juridik för tre veckor sedan. Känns faktiskt riktigt bra att ha fått lite juridiska kunskaper. Det är många rättigheter man har som man inte vet om! Fick dessutom mitt första VG på universitetet i och med denna tenta, så jag är väldigt nöjd och stolt!
 
Har länge tänkt visa lite bilder på min studentlägenhet, men har inte fått tummen ur, men nu så!
 
Hall. 

Kök/vardagsrum. 

Vad gör man om man har en bänkdiskmaskin, men ingen plats på köksbänken? Jo, man köper en rullvagn och sätter den på, haha. Vi är väldigt stolta över vår smarta lösning, även om det kanske inte är det vackraste i lägenheten. Att diska allt för hand är helt uteslutet så vi var tvungna att hitta en lösning, så när vi behöver använda den rullar vi helt enkelt fram hela vagnen till vattenkranen. 

Vårt lilla kök. Kändes väldigt litet i början, men jag har vant mig och tycker det är rätt så charmigt ändå. 

 
 
Det bästa i hela lägenheten, mina serier!!
 
Dörr in till sovrummet. 

Sovrum. Okej, seriehyllan kommer nog tvåa och sängen etta. Sova är det bästa som finns!

Min lilla plugghörna, pusselhörna just nu. Det svarta är ett fönster, men vi har alltid neddraget rullgardinen i sovrummet pga insyn. 

När vi flyttade in ingick den vita garderoben längst till höger. Detta var så klart inte tillräckligt för två personer så vi köpte garderober på ikea. Blev riktigt bra tycker jag och nu har vi massa förvaring. TV har vi också i sovrummet så man kan mysa framför film på kvällarna. 

Toalett. 
 
Jag trivs jättebra på Lindholmen. Det är nära till allt, det går gratisfärja med plats för cyklar över kanalen in till centrala Göteborg, vilket gör att jag kan cykla till skolan helt gratis. Det går många bussar också. Finns bra promenadmöjligheter längs kanalen, otroligt fint speciellt på sommaren och nära till Ramberget med fin utsikt! Det är även nära till mataffär, tandläkare och vårdcentral och dessutom bor min bror ca 10 min promenad bort. Finns massa mysiga caféer i Eriksberg som tar 30 min att gå till, subway rätt över gatan från vårt hus och tre matställen i botten av lägenhetshuset. I huset har vi biljardrum, tre studierum som jag ofta använder, en tvättstuga på varje våning med inbyggt tvättmedel i maskinerna och ett fantastiskt soprum där man kan slänga även sådant som ska till tippen. Det är bra isolerat i huset också och känns fräsch och nytt (byggt 2008). Det är väldigt dyrt att bo på Lindholmen och jag kommer troligtvis inte kunna bo kvar här efter min studietid så jag njuter verkligen av att få känna mig lite "fin" de här åren som jag kommer studera. Det är fantastiskt att det finns studentlägenheter på ett så fint ställe. Nu låter jag ju som värsta mäklaren, men det är verkligen sant, det är så bra här. Det finns verkligen inte mycket alls att klaga på och jag önskar jag kunde få bo kvar här längre än jag kan.  
Kommentarer
Johan säger:

Roligt att ni trivs så bra på Lindholmen! Det är som du säger ett väldigt fint område. Och dessutom byggs ju lite av Göteborgs framtid där nu med alla lägenheter och kontorsbyggnader.

Svar: Ja, det lär väl bli ännu dyrare att bo här efter det! :P
Josefine

2017-02-11 | 10:33:36
Bea säger:

Hej! En konstig fråga här kanske men jag googlade på SGS stundentbostäder på Lindholmen. Jag och min pojkvän är nämligen sååå sugna på att bo där och har ungefär 2,5 års kötid. Tänkte bara kolla hur lång (antal månader) kötid du hade för att få din 2a? :)

Svar: Hej! Ingen konstig fråga alls! Jag hade stått i kö i 3,5 år när jag fick min. Tyvärr väldigt lång kötid just här på Lindholmen. Ett tips är att gå med i gruppen "Lindholmsallén" på Facebook. Där lägger folk som bor i huset ibland upp annonser om andrahandsuthyrning av sin lägenhet. Hoppas ni får napp så småningom! :)
Josefine

2017-07-07 | 15:30:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: