Att vända det negativa till något positivt

I nästan hela mitt liv har jag varit väldigt bra på att se allt negativt och fokuserar mer på det dåliga än det bra. Om någon säger en negativ kommentar om mig glömmer jag det aldrig, men om någon säger något bra tänker jag att den personen bara säger så för att vara snäll och att han/hon egentligen tycker något helt annat, dåligt om mig.. Ibland kan jag känna att jag inte är värd att vara lycklig. Alltid misstänksam och orolig för vad folk tycker och tänker. Nu är det slut på de dumheterna! Från och med nu ska jag försöka att varje gång jag tänker en negativ tanke även försöka hitta en positiv. Nedan följer några exempel som känns aktuella just nu. Den negativa tanken står överst och under, i kursiv text är ett förslag på hur jag kan tänka istället. 
 
- Jag vill köpa massa TV-serier. Det suger verkligen att jag inte har råd att lägga pengar på det just nu. Jag vill ju slippa titta på internet där både ljud och bildkvalité är otroligt dåligt många gånger. 
Visst hade det varit trevligt att få köpa allt det där jag vill, men det kommer komma en dag då jag kan göra det igen och det kommer utan tvekan att vara sänkta priser då, vilket innebär att jag kommer att tjäna på att vänta. Så länge kan jag låna av vänner eller titta på brorsans Netflix där ljud och bild faktiskt är jättebra för det mesta! 

- Det är så otroligt tråkigt att gå hemma hela dagarna i väntan på att få jobba och det känns som att jag inte är värd någonting när jag inte gör något vettigt. 
Mitt värde har ingenting med min sysselsättning att göra. Oavsett vad jag gör eller inte gör så betyder jag ändå lika mycket. Jag kan se detta som ett bra tillfälle att lära känna mig själv bättre istället och tänka på all energi jag samlar inför framtidens utmaningar! Livet är långt, så vad gör en månad eller två av slöande egentligen i längden? Jag har pluggat i 12 år och ska jobba i 45 så jag förtjänar faktiskt detta!

- Jag gillar inte vintern. Den är så mörk, kall och lååååång. 
Vilket utmärkt tillfälle att kunna sitta inne och mysa framför teven med en kopp te utan dåligt samvete. Dessutom får jag använda min halsduk och gosiga vantar och jag måste erkänna att det faktiskt är fint när marken är täckt av snö. Det känns tryggt på något sätt. 

- Jag måste laga middag ikväll. 
Det luktar så gott när man lagar mat och jag känner mig alltid så nöjd när det faktiskt smakar gott. Jag känner att jag varit kreativ och gjort något bra! Dessutom mår kroppen bra om den får mat och då mår också psyket bra.

- Jag är singel. Skulle verkligen behöva någon som älskar mig på det sättet. 
Jag behöver inte alls en man i mitt liv för att det ska vara bra. Jag kan ta hand om och älska mig själv Om jag hade varit i ett förhållande hade jag kanske inte åkt till USA på grund av att saknaden då skulle bli för stor. Jag hade kanske gett upp mina drömmar för någon annan och det skulle jag utan tvekan ha ångrat stort senare, så det är faktiskt riktigt tur att jag inte har någon som kan hålla mig tillbaka. Jag är fri. Jag kan välja tapeter i min alldeles egna lägenhet, se på TV hur länge jag vill, spara mina pengar istället för att köpa alla hjärtans dag present. Jag lever för mig själv, inte för någon annan.

Se där, det var väl inte så svårt? Gör det ni också, börja redan idag! 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: