Kalashelg

Förra veckan (22-23 oktober) fyllde både mamma och Pontus år. Det är så roligt att de fyller år precis efter varandra. Hade lika gärna kunnat vara samma dag då Pontus föddes på morgonen dagen före mammas födelsedag. Hur som helst så skulle detta självklart firas så nu i helgen har vi haft kalas i dagar två. Här kommer bilder..
 
Lördag
 
Jag och mamma fixade iordning Flygande Jacob som uppskattades av alla. Här är (från uppe till vänster) min morbror Peter, mormors man Tarmo, Peters fru Eija, min kusin Linnéa, hennes dotter Alice och min bror Christian. Pappa syns lite i högra hörnet också, haha. Sedan var självklart Johan och mormor med också!
 
Alice hade bra aptit och smaskar här på en morotsbit. 
 
Efter maten fick hon ny energi och underhöll oss allihop!
 
Mormor tyckte att Bruno också skulle få lite kalasmat. Här bjuds han på en bit kyckling. Ignorera mig i bakgrunden..
 
Dags för lite lek med morfar..
 
Till efterätt hade mormor bakat en fin marsipantårta och två sorters kakor. Vi satte oss nere i källaren vid öppna spisen och njöt av allt gott. 
 
Mamma älskar marsipantårta så hon var väldigt nöjd. 
 
Alice gillar att öppna presenter så mamma överlät det uppdraget till henne. Så söt! Blev glad att hon ville sitta i just mitt knä. 
 
Söndag
 
Eftersom Pontus hade barnkalas på Lek- och buslandet på lördagen fick vi fira honom dagen efter. Då kom Cecilia, Mikael, Pontus (så klart), Sofia, Mikaels föräldrar och Cecilias barndomsvän Annika med sonen Björn. Johan sov över här så han var också med, vilket var roligt. 

Björn och Pontus älskar Mario Kart och körde flera race! Christian nöjde sig med att titta på.
 
Koncentrerade killar.. 
 
Jag och Sofia tittade också på. 
 
Efterrätten avnjöts nere i källaren, precis som på lördagen. Jag bakade citron- och marängpaj som blev en riktig hit! Men matpajerna som mamma gjorde var ännu bättre. 
 
Pontus hugger in på glassen.. Är det inte konstigt att de flesta barn inte gillar pajer och tårtor? Det är ju mycket godare än att bara äta glass...Förstår inte det, hehe. 
 
Mamma fick sin efterlängtade nya ryggsäck i present av Cecilia och Mikael.
 
Pontus fick också grejer han önskat sig, bl.a en blå Wii-kontroll och ett alldeles eget Mario Kart-spel. Sofia hjälpte till att öppna. 
 
Helgen blev väldigt lyckad med massa god mat och trevligt sällskap! 
Kommentarer
Anonym säger:

Mysig helg! Ni är så himla lika i hela er släkt, det är några drag sådär som syns så tydligt hos allihop!!

Svar: Ja, den var riktigt najs! Haha, jaså tycker du vi är lika? Vad roligt! Tänker sällan på det själv, men så kanske det är.. Brukar nog vara lättare att se det för någon utomstående eller vad man säger ;)
Josefine

2013-10-28 | 20:44:57
Linnea säger:

Det var jag som kommenterade där XD

2013-10-28 | 20:45:23
Jessika säger:

Jättefin bild på dig och Sofia :D

Svar: Tack! :D
Josefine

2013-10-29 | 17:29:39
Bloggadress: http://xjessie.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: