Jenssen på turnéGårdagen var verkligen så sjukt bra!! Åh, vilken bra spelning. Förbandet Edit Backlund var också bra, som för övrigt var Amandas sidekick vid signeringarna i höstas, men nu tillbaka till Amanda. Hon briljerade som vanligt. Helt seriöst, hennes röst är gjord av guld. När det hesa i rösten kommer fram njuter jag som bara den! Man bara ryser och står där och ler... Hennes outfit var dessutom ascool!
Tänkte skriva lite om varje låt som framfördes under kvällen, så ni får en mer ingående bild i hur det var, men tro mig ni kan inte förstå hur bra det var om ni inte var där på riktigt. Amanda har en scen-närvaro jag aldrig tidigare skådat. Hon är verkligen sjukt bra live och det säger jag inte bara för att jag älskar henne, utan det är verkligen så! 
 
 
Spelningen började i alla fall med att Ghost spelades. Amanda äntrade scenen iklädd en stor, spöklik huvudbonad. Hon behöll den på en stund. Låten var självklart lika bra som vanligt och det var en bra låt att starta konserten med då den är så mäktig. Sedan var det dags för Morninglight, från Happyland-skivan. Den framhäver Amandas röst på ett sätt som jag älskar och bandet skötte sig ypperligt och gjorde låten rättvisa. Light & Easy kom efteråt och Amanda presenterade den som "en låt som handlar om en ryggsäck", så oväntad beskrivning av en låt, som nog bara kan komma från fina Amanda. Next: Volcano Swing, med sin härliga refräng och de manliga bandmedlemmarna som körar så fint.
 
 
Efter en hittills ganska lugn konsert drog Common Henry igång med sin fartfylldhet. Lika bra som vanligt och jag sjöng med så det stod härliga till. Den gamla godingen For The Sun, som var nästa låt, fick lugnet att infinna sig igen, dock var den i en ny version. Istället för Amanda och en gitarr var det en bandmedlem som spelade såg (alltså med en riktig såg) och dessutom en kortare version av låten. Nytt och intressant, men föredrar en gitarr och Amandas röst. Det behövs inget mer än så för att trollbinda publiken, i alla fall inte mig. Direkt efter drogs Boom igång och drog igång publiken igen. Mycket bra! Sedan en gammal goding igen: Amarula Tree. Varje gång den spelas blir publiken exalterad och den här gången var inget undantag. Alla började dansa, sjunga med och.. ja alla inne på klubben verkade bli på ännu bättre humör och vi blev riktigt spralliga! Ännu bättre blev det ju när Amanda hoppade ner från scenen och dansade runt i mitten av rummet. Numret var sjukt bra och farfyllt alltså! Bäst under kvällen faktiskt.
 
 
Efter all dans, hopp och stoj blev det återigen en lite lugnare låt, Lay Down, som Amanda berättade blev skriven en kväll hemma hos hennes vän, efter lite för mycket vin. Sedan fick vi även veta en hemlighet.... Näst på tur kom Open The Lid, vilket jag blev väldigt glad för eftersom jag länge har väntat på att få höra den live. Jag älskar den låten, den börjar liksom lugnt och försiktigt och sen ändras den helt och hållet i motsatt riktning. Det var roligt att få höra den live och den levde upp till mina förväntningar. Därpå kom Illusionist, som är väldigt vacker och ärlig. Älskar när Amanda sjunger den. Det låter så smärtsamt och sorgligt, men samtidigt så fint och härligt. En riktigt bra låt med mycket känslor. Happyland stod näst på tur och den var som vanligt fartfylld och väldigt bra! En låt som man blir glad av. Amanda dansade runt på scenen och verkade vara på lika bra humör som publiken. När låten var slut gick Amanda av scenen.
 
 
Publiken blev uppspelt och ville höra allt en gång till. Det stampades i golvet, vi skrek "Amanda", "Amanda" och många jublade, så även jag så klart. Jag visste att hon skulle komma tillbaka, det brukar hon göra. Däremot tog det några sekunder innan jag insåg att hon var tillbaka på scenen. Hon hade nämligen klivit upp på pianot! Så häftigt och härligt. Sedan började vackra Greetings From Space spelas och Amanda stod och sjöng uppe på pianot. Hon såg ut som en drottning, eller ja, hon är ju det, en musikdrottning. I alla fall i mina ögon. Absolut sista låten blev svängiga Dry My Soul, där publiken sjöng med. Det var så härligt och roligt. Jenssen avslutade med att presentera sina bandmedlemmar och sedan tacka för sig. Egentligen är det ju däremot inte hon som ska tacka. Det är jag som ska tacka, för att hon gjorde min kväll så bra! 
 
 
Dessutom stod Amanda och signerade tröjor och väskor efteråt. Jag hade tyvärr inga kontanter med mig så jag köpte inget, men jag ställde mig i kön ändå och så signerade hon min biljett istället. Sedan tog jag ett kort på henne och sa att spelningen var jättebra, som vanligt. Avslutade med en kram ♥
 
 
 
Tvivlar på att någon orkade läsa allt, om du kom ända hit så säger jag grattis, haha xD Men whatever, om inte annat är det roligt för mig att ha så jag kan gå tillbaka och läsa om det och tänka tillbaka! Och om jag har tur hittar någon annan som gillar Amanda Jenssen hit...
Kommentarer
lilla S säger:

Du är verkligen ett hängivet fan, hon måste snart känna igen dig ju. Vad sjukt coolt det skulle vara!

Svar: Hm, tror tyvärr inte det för jag är ingen person som syns och hörs mycket och hon läser ju inte saker jag skriver om henne ;)
Josefine

2013-03-04 | 08:21:36
Bloggadress: http://fruktklister.blogspot.com
lilla S säger:

Men om du alltid är framme och hälsar iaf varje gång hon är i närheten? Folk minns mer än man tror ibland!

Svar: Kanske ^^
Josefine

2013-03-05 | 03:12:42
Bloggadress: http://fruktklister.blogspot.com
Eloise säger:

jodå, hon kanske känner igen dig snart. mig känner hon i alla fall igen nu efter några spelningar/signeringar och en radioinspelning, hihi. vi stod och pratade jättelänge vid signeringen i lördags, och då mindes hon mitt namn och allt så hon minns de största fansen!! x

Svar: Vilken lyckost du är som blir igenkänd av självaste Amanda Jenssen! Det vill jag också bli. Har varit ett fan sen 2007 och träffade henne många gånger, men hon har inte sagt nåt om att hon känner igen mig, men det kanske hon gör ändå. Man vet ju inte. När upptäckte du henne? :D Förresten så såg jag när du pratade med Amanda i lördags. Hörde att du sa "Du kommer ihåg mig", blev fett avundsjuk hehe, men samtidigt glad för din skull :D
Josefine

2013-03-05 | 16:40:43
Bloggadress: http://kristallkaos.blogg.se
Eloise säger:

hihi, ja, jag är så himla glad över det!! jag upptäckte henne 2008 (har aldrig sett på idol), och sedan dess har jag varit helt fäst vid hennes musik. jag har sedan dess varit på fem konserter (en 2008, en 2010, en 2011, en 2012, då jag gav blommorna, och den i lördags då vi pratade länge, hihi). sedan har jag varit på signeringen på bengans i höstas, då hon mindes mig från sommarens konsert, och så var jag med på P3 Session med henne i vintras och ställde en fråga i radio, då kände hon också igen mig, hihi.

i lördags så kom hon fram till mig och sade "eloise, hej!!" och kramade mig, jag blev jättechockad att hon mindes mitt namn, haha, så det var därför jag utbrast "du kommer ihåg mig!!". jag skickade även ett brev till henne i vintras (nu har jag dock tappat bort adressen ;_;), och i lördags sade hon att hon hade fått det!!

haha, jag är en sådan fangirl, men jag blev så himla glad, amanda är ju så fantastisk. jag tror säkert att hon känner igen dig också, om hon träffat dig så många gånger!!
vet du när du ska se henne nästa gång ännu? :)

2013-03-05 | 23:26:53
Bloggadress: http://kristallkaos.blogg.se
Karin säger:

Jag tror jag måste hänga med på någon spelning någon gång, allt din kärlek till Amanda kanske smittas av sig lite till slut, (dessutom är hon ju vegeterian! :D) Men tror aldrig någon kommer bli ett större fan av Amanda än dig! Du får skaffa massa Amanda-affisher och tapetsera taket som med HSM, eftersom din bokhylla börjar bli full menar jag ;)

Svar: Åh, ja gör det! Vad roligt det hade varit. Min kärlek till Amanda och hennes musik räcker och blir över till dig också! :D
Josefine

2013-03-09 | 16:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: