Vinbärspaj

Just nu befinner jag mig antagligen i kyrkan och är nervös inför bröllopet som börjar om ca en timme! Detta är alltså ett tidsinställt inlägg så ni har något att läsa medan jag är upptagen med annat.

Jag tänkte dela med mig av receptet på pajen jag gjorde häromdagen för den blev så himla god! Vinbär är något jag egentligen inte är speciellt förtjust i, så jag trodde inte att jag skulle gilla sådan paj, men oj så gott det är. Så även om ni inte gillar vinbär borde ni pröva denna tycker jag! Första gången jag gjorde den blev den katastrof, men denna gång gick jag efter ett annat recept från "VÅR KOKBOK" (Norstedts) och det var mycket bättre!

 
Ingredienser:
- 1/2 - 1 liter bär (jag använde 0,75 liter)
- 1/2 dl socker
- 1 msk potatismjöl

Smuldeg
- 3 dl vetemjöl + 3 dl havregryn (man kan även hoppa över havregrynen och bara ta 6 dl vetemjöl istället, men jag tycker det blev gott med lite gryn i)
- 4-6 msk socker
- 200 g smör 

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut bären i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över. Smuldeg: Mät upp de torra ingredienserna i en skål. Lägg i smöret. Finfördela det i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa. Häll sedan degsmulorna över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen i 15-20 min eller tills smuldegen fått gyllenbrun färg. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde. 

Klart!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: