Wilmington, North Carolina - Del 2

Dags för del 2 av Wilmington-vistelsen, som också innehåller hela min favoritdag under vår semester. Jag fick se så otroligt mycket och var så himla glad. 
 
Nathan och Haleys lägenhet
När Nathan och Haley flyttar ihop är det på detta ställe de bor. Det var otroligt häftigt att få gå i de trapporna!

 
 
 
Peytons hus
Eftersom Peyton är min favoritkaraktär behöver jag väl knappt säga att detta stopp var otroligt mäktigt för mig. Jag var lite förvånad över hur litet huset var. Det ser större ut på TV. 

Den där trappan i bakgrunden har Lucas och Peyton suttit på! På gräsmattan har Brooke och Peyton haft catfight. Åh, vilka minnen. 
 
Lite blåsigt var det, hehe...
 
Spola till 3:35 och 6:20 
 
Haleys hus
Grannhuset till Peytons hus är Haleys hus. Jag tror aldrig det sägs i serien att de husen är grannar, men på riktigt är det i alla fall så. Jag såg i ett avsnitt av säsong 4 att Haleys hus filmas när de är vid Peytons hus, men jag tror det är en miss under inspelningarna. Det är i alla fall så tydligt när man har varit där och vet om det. Roligt att se om serien nu när man vet hur det ser ut i alla områden "behind the camera" liksom. 
 
Det här är ett fint ögonblick. Det blev "there thing" att kyssas i regnet efter det. Något av det finaste jag vet är regniga, romantiska scener i filmer, så jag är rätt svag för detta ögonblick, hehe. 
 
Intro Credits Bridge
Min absoluta favoritplats av de vi besökte i Wilmington är bron som visas i introt till serien. Det är ju "bara" en bro, men den var så himla speciell för den var fylld av citat från serien. Så himla fint var det. Jag var så himla lycklig där. Gick runt och läste i säkert 30 minuter och tog väldigt många fina bilder. Får skala ner det lite, men här kommer några av mina favoriter. 

 
Trodde aldrig att jag skulle krama en bro i mitt liv, men detta var ju inte vilken bro som helst, hehe. 
 
 
 
 
Jag hittade ett av de bästa citaten från serien och blev sååå glad. 
 
Självklart ville jag lämna avtryck också..
 
Jag och min älskling. Förstår ni hur bra jag har det? Jag fick min dröm att besöka Wilmington i uppfyllelse i sällskap av världens finaste kille. Kan inte bli bättre.  
 
 
Här en scen inspelad vid bron också. 
 
Ellies hus
Inte långt ifrån bron ligger huset där Peytons mamma bor. Det var inget ställe jag kände ett behov av att stanna på egentligen, men eftersom det var så nära så åkte vi förbi i alla fall. 

 
Detta är den enda bilden jag kunde hitta där man i alla fall ser dörren.. Bildkälla. 

Grace United Methodist Church
I säsong 5 samt säsong 8 används denna kyrka till bröllop i serien. Det är en historisk plats för serien tycker jag och jag kände verkligen igen mig. Kom framför allt att tänka på scenen utanför kyrkan innan Lindseys/Lucas bröllop när Skills frågar Peyton om hon har en plan för att ta tillbaka Lucas. Han har så himla rätt, jag känner bara "Go Skills", varje gång jag ser det. 

 
 
 
 
Elijah's
I stadens centrum, nere på Riverwalk ligger en restaurang som heter Elijah's dit Johan ville gå då Dawson's Creek har spelats in där. De hade mycket god mat. När jag kom hem från USA och tittade på One Tree Hill insåg jag att restaurangen även är med där! Jag kände igen mig, hehe, så jag är väldigt glad att vi gick dit. 
 
Tric
Självklart blev det ett besök till Tric också! Åh, vad grymt det var att se!! Tegelväggen är fullproppad med citat från fans. Så himla fint. 

Precis där jag står på denna bild gick trappan upp. Den finns alltså inte på riktigt utan den var uppsatt för inspelningarna och där som man i serien går in genom dörren är det alltså bara en tegelvägg egentligen (det ljusare området högt upp på väggen). 

 
 
 
 
 
Såhär ser det ut i serien. Bildkälla.

En scen inifrån Tric. Också seriens sista. Tric har betytt mycket då det grundades redan i säsong 2 av Peyton. Många intriger och viktiga ögonblick har utspelat sig där. 

Lucas hus
Att få sitta på samma trappa som Lucas och Peyton har gjort var verkligen sjukt grymt. Så mycket har hänt utanför och innanför den där dörren. Åh. 
 
 
Dan/Deb Scott's hus
 
 
När vi åkte runt och tittade på husen blev det lite svårare att fota eftersom folk ju bor i dem. Ibland fick det bli några paparazzi-bilder på långt håll, som i detta fall, haha. Kändes som ett väldigt lyxigt område med golfbana precis i närheten och alla villor var så stora!
 
Anna och Felix/Brookes hus
Eftersom dessa hus ligger grannar blev det två flugor i en smäll. Så fina hus!

 
 
 
 
Rivercourt
Hade jag åkt till Wilmington och inte besökt Rivercourt hade jag aldrig förlåtit mig själv. Även om basketplanen är riven för något/några år sedan är det ändå en väldigt viktigt plats. Jag var otroligt glad att få gå runt där!

 
 
Egentligen är stället känt för att vara USS North Carolina Battleship Memorial. Man kan gå på det här skeppet. Det har varit med i flera fighter under Andra Världskriget. Skeppet syns dock aldrig i serien. 
 
Jag blickar ut över Wilmington. 

 
 
 
 
 
Skills och Nathan på Rivercourt. Bildkälla.
 
 
Haley och Nathans hus, säsong 5-6
 
Något man aldrig har fått se i serien är hur det ser ut precis i närheten av huset. En privat hamn för de som äger hus där! Fancy..
 
Wrightsville Beach
Den här långa och intensiva (bästa) dagen avslutades med ett besök på Wrightsville Beach (som finns med i serien). Det var så fantastiskt vackert där!
På väg till stranden!
 
Paradiset!
 
 
 
Där fanns även inspelningsplatsen till introt av Dawson's Creek, så Johan blev glad. 

 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: