Aim high and go in the direction of your dreams

De senaste dagarna har jag känt en enorm ovisshet inför framtiden. Jag har aldrig känt mig så här ovetande inför vad jag ska göra eller ta mig till för att komma dit jag vill, men det ska jag ta reda på. Jag sökte in till Psykologprogrammet igen till hösten, men det är lika illa som sist jag sökte 2012. Det är helt sjukt vad svårt det är att komma in där. Problemet är att detta är det enda jag kan tänka mig att göra i framtiden. Jag känner så himla starkt att det är detta jag vill och inget annat. Det är svårt att komma på vad man vill göra efter gymnasiet och när man väl gör det blir man stoppad av andra saker. Mina höga betyg hjälper inte ens. Det känns orättvist. Men jag tror inte att jag har träffat någon som är mer envis än jag själv. Jag SKA in på denna utbildning. Jag ska i alla fall kämpa så hårt jag kan för att komma dit jag vill. Självklart ska man inte gå till överdrift, men jag tänker inte ge upp ännu. Man ska inte ge upp sina drömmar så lätt. Jag är fortfarande ung. Jag vet att arbetet inte kommer att vara precis så som jag har tänkt mig, som med allt annat i livet och visst kommer det komma tuffa dagar i ett yrke som psykolog, men då jag själv gått i terapi i flera år vet jag ändå en hel del om hur det fungerar och jag vet inte vad det är men jag har bara en känsla av att det här är det enda rätta för mig. Jag vill använda mig av mina erfarenheter. Inte låta alla dessa jobbiga år vara förgäves. Jag vill hjälpa andra i samma situation. Kanske är jag galen som inte har gett upp ännu, men jag känner mig rätt så säker på detta. Ingenting är omöjligt. Man måste vara realistisk också, jag vet, men efter USA-äventyret har jag verkligen samlat på mig en känsla av att jag kan åstadkomma vad jag vill i livet och att mina val inte är så himla dumma ändå. Jag vet att det krävs hårt arbete om detta ska gå vägen, men jag har redan genomgått så många prövningar i livet, så jag vet att jag har styrkan att göra det. Jag måste lita på mig själv just nu och göra det som känns bäst för mig, så får vi se vad som händer...
 

Wilmington, North Carolina - Del 1

Mitt absoluta favoritstopp på vår Roadtrip var helt klart Wilmington. Orsaken till det är för att det är där världens bästa TV-serie One Tree Hill är inspelad och dessutom är det en väldigt vacker och mysig liten stad i North Carolina. Det har länge varit en dröm för mig att åka dit och uppleva miljön på riktigt och inte bara via TV. Det kändes verkligen som att jag drömde när jag var där, det var för bra för att vara sant. Jag är så himla tacksam för att jag fick komma dit. Det var helt fantastiskt att få se allt på riktigt. En hel del såg lite annorlunda ut än på TV (såklart), men i det stora hela kände man verkligen att man hade kommit till "Tree Hill". Vi besökte en hel del inspelningsplatser som jag nu kommer att berätta om i flera inlägg eftersom det annars kommer att bli alldeles för långt. 

The Dixie Grill
I säsong 6 är det en hel del scener från den här lunch-restaurangen som ligger i centrala Wilmington, nära Cape Fear River. Det är framför allt Sam som besöker det här stället. Jag kände absolut igen mig inuti. Så himla häftigt att få äta där!

 
 
Jag härmade Sams rutin med att bygga upp ett torn av mjölkpaket och rasa det. Kändes asnice att få göra detsamma. Johan och Christofer satt väl mer eller mindre som två frågetecken och förstod inte riktigt vad jag höll på med, hehe. 

Här är bilder och en video från serien: 

Sam och Jack/Julian och Peyton på Dixie Grill. Bildkälla. 
 
 
Tree Hill High School
De flesta scener från skolan spelas in utanför baskethallen i serien, men några scener spelas även in på detta ställe, som på riktigt är en av byggnaderna till Cape Fear Community College. 
 
 
 
 
 
Johan var imponerad av min lista jag hade gjort med gångordning för inspelningsplatserna för att göra det så effektivt som möjligt då vi var ute. Det var ju ändå en hel del ställen vi skulle hinna bocka av!
 
Whitey Durham Field House (Tree Hill High Gym)
Som sagt, de flesta utomhusscenerna från skolan spelas in här, vilket också är en av byggnaderna som tillhör Cape Fear Community College i Wilmington. 
 
 
Jag kände igen mig så himla mycket och det var jättecoolt att få gå runt där. 

Scenerna vid 2:13 och 6:30
 
Stenmonument vid floden
Av en ren händelse råkade jag hitta en inspelningsplats som jag inte hade planerat att stanna vid då jag inte visste adressen dit. Det var rätt coolt att gå runt i en stad man aldrig varit i förut och ändå hitta något man känner igen från TV, hehe. Det är ett mysigt ställe som jag förknippar med flera olika scener från One Tree Hill. 

 
 
 
Spola till 2:08. 
 
Cd Alley
I serien får man ibland följa med till en butik som säljer musik. Det är framför allt Peyton som besöker detta ställe. I verkligheten heter affären The Black Cat Shoppe och säljer lite allt möjligt, bland annat One Tree Hill-tröjor. 

 
 
Jag köpte två tröjor. 
 
Så här ser det ut i serien:
 
Bord och bänkar nere vid hamnen
Ett annat speciellt ställe från serien som jag absolut var tvungen att besöka var platsen nere vid floden som jag kallar för "The Naley Spot", eftersom det var här som Nathan och Haley pluggade tillsammans då Nathan gav henne ett armband. Finns några andra scener från detta ställe också, men detta är det första jag kommer att tänka på. Det är ett viktigt ögonblick serien och ett citat från detta finns skrivet på räcket bakom bordet. Så himla mysigt när man går runt i Wilmington och hittar små citat från serien som ingen förstår som inte sett serien, men för mig som har det är det helt självklara på dessa olika platser. Sådana stunder kände jag verkligen ännu mer att jag var i Tree Hill mer än Wilmington. 
 
 
"Don't say I never gave you anything". 

Christofer och jag satte oss precis där de har suttit och jag rabblade upp massa repliker, hehe. 

 


 
 
Båten
Ibland får man syn på den här båten som heter Henrietta III under scener från Rivercourt eller Riverwalk, så jag kände igen den när jag fick syn på den. Den åker på floden då och då och man kan åka med på den om man vill tror jag. Det är någon slags båt sightseeing antar jag. 

 
Riverwalk
En hel del scener har utspelat sig på Riverwalk, som är den långa bryggvägen man kan gå nere vid Cape Fear River. Det var så fridfullt att gå där. Väldigt vackert. Många ögonblick från serien poppade upp när jag promenerade där, ett av de finns i ett videoklipp nedan. 

 
 
 
Spola till 0:57. 

Karen's Café/Clothes Over Bros
Ett måste var ju förstås att besöka Karen's Café och Clothes over Bros som det senare blev. Kan inte ens räkna hur många scener som spelats in där. En mycket viktigt plats i serien!
I Pilot-avsnittet spelades scenerna från Karen's Café in hos Port City Java, som det heter på riktigt. När serien blev godkänd för att sända fler avsnitt flyttades det dock till andra sidan gatan. I säsong 9 återöppnar Haley kaféet och då tror jag att det återigen spelas in här på ursprungsstället eftersom Clothes over Bros tagit över den andra lokalen. Det ser i alla fall ut så. 

Clothes over Bros/Karen's Café. Hade jag kommit hit ett par år tidigare hade det fortfarande funnits text på dörren. Nu är ju allt tyvärr borttaget så det är egentligen bara en dörr nu, men ändå kul att få se. 

Såhär ser det ut i One Tree Hill:
 
 
Quinn James Photography
I säsong 7 öppnar Haleys syster Quinn ett eget fotogalleri. Det spelas in på ett ställe som heter "The Husk". Kan säga att jag knappt kände igen stället...

 
I serien:
Bildkälla. 

Carl's Crab Shack
I säsong 2 jobbar Brooke som krabba på en restaurang. Den ligger nästan mittemot Quinns Photography. 

 
 
Savannah College of Art and Design
När Peyton hälsar på Jake i Savannah i säsong 3 är de i själva verket kvar i Wilmington och spelar in. De är bra på att luras på TV, hehe. Då går de förbi den här vita byggnaden som de säger är Savannah College of Art and Design. I själva verket är det ett museum. En väldigt fin byggnad. En liten extra grej jag ville säga också är att jag tycker att det är konstigt att de säger att skolan heter som den gör för det finns nämligen ett college i Atlanta som heter exakt så, alltså ligger det ju inte ens i Savannah på riktigt, om det inte finns ett med samma namn förstås.. Får inte ihop det riktigt, men whatever det kanske bara är jag som bryr mig om sådana små detaljer... 


 
 
Spola till 2:07. 
 
Det var del 1 det. Fortsättning följer..