Sjuk igen

Kan inte förstå att det är sant, men jag är sjuk (ont i kroppen och huvudet och lite tjockt i halsen) igen. Fjärde gången sedan jag kom hit! Jag som tvättar händerna noggrant och verkligen försöker skydda mig åker på det i alla fall. Nu har jag i och för sig blivit utsatt extra mycket under veckan så det är väl därför, men det är jättejobbigt för mig. Känner mig så deppig nu och så himla ensam med mina egna läskiga tankar. Orkar inte. Vill ha vår!

Let the music heal you

Äntligen helg! Jag är extremt trött efter den här veckan då jag har haft svårt att sova i flera dagar på grund av olika anledningar. Kunde knappt fokusera på lektionen då jag hade huvudvärk. Idag har dock varit en bra dag trots tröttheten. De hade lax i skolan och jag var överlycklig. Så himla gott. Saknar pappas fiskmiddagar så mycket. Nu äter jag fisk högst en gång i månaden om ens det. Efter lunchen gick jag, Elizabeth och Shusan till pianot i skolan och det slutade med att jag spelade i nästan två timmar. En annan kille från EF kom och spelade lite också. Han var hur grym som helst och lärde mig en bit av Rihannas "Unfaithful". Så glad att jag lärt mig en bit. Älskar den låten. I slutet av spelandet kom även flera andra studenter och var imponerade av mitt spelande och en ville att jag skulle lära honom något enkelt, haha. Jag är så glad att Oglethorpe har ett piano så jag kan spela ibland. Har insett hur mycket jag tycker om det och jag är så ledsen att jag lagt spelandet åt sidan i flera år för att slösa massa tid på onödiga saker istället. Musik läker mig när det är svårt. Över huvudtaget har jag insett vad som är viktigt för mig och jag ska försöka göra mer av de sakerna för det gör livet mer värt att leva. Man måste inte alltid bry sig om alla måsten. Ibland behöver man göra något bara för att man tycker att det är roligt. 

Decatur

För första gången var jag ensam på engelskalektionerna idag då Shusan var sjuk, stackaren. Det fick mig att inse hur otroligt ensam jag kommer känna mig när hon lämnar mig och hur otroligt mycket jag kommer sakna henne. Som tur var är vi inte där ännu så ska inte tänka på det. Jag tyckte om lektionerna idag. Vi tittade på lite olika klipp där vi fick lära oss hur hjärnan kan luras. Väldigt intressant. Det fick mig att inse att det är lätt att missa saker man inte letar efter, vilket lyste upp en tanke inom mig. Om man fokuserar på allt negativt i livet så hittar man alltid något, för det finns alltid någonting som man inte är helt nöjd med, men då missar man samtidigt allt fint runtomkring sig, som ju också finns. Det överskuggas av negativiteten. Intressant. Jag försöker varje dag att hitta något positivt i allt som händer och denna insikt gjorde mig bara ännu mer säker på att fortsätta med det. 

Efter skolan fick jag sällskap av Liz och hon följde med mig till Decatur för att kolla runt där. Har velat göra det länge nu och idag skulle de spela in scener till Vampire Diaries så jag tyckte att det var ett bra tillfälle att åka dit. Vi såg dock inget om det, men det är ok. Vi hade trevligt i alla fall. Vi promenerade i det mysiga lilla centrum och satt och fikade på en fin plats ute i solen samtidigt som jag hjälpte Liz med en läxa. Idag var det varmt igen. Som sagt är vädret här väldigt växlande. Jag känner hur mycket jag påverkas av det. Har mått väldigt bra idag. Var trevligt att få vara ensam med Liz en stund och lära känna henne bättre och bra träning för henne då hon måste prata engelska! 
 
På hemvägen stannade vi till vid Five Points och provade den nya och enda spårvagnslinjen i Atlanta. Det var roligt att prova och dessutom gratis! På väg till tågstationen efteråt blev vi erbjudna marijuana av en gammal gubbe. Ok? Så är det att vara i Downtown, skumma saker händer...