Skola, snö och fredagsnöje

Första veckan utan min vän vid min sida i skolan. Till en början kändes det väldigt ensamt och läskigt, men i slutet av veckan började det kännas bättre. Jag har ätit med Liz och hennes vänner hela veckan. De är så snälla och ser till att jag inte är ensam. Det är otroligt hur många jag lärt känna den senaste månaden. De är så goa allihopa. Alla är latins, hehe. Jag tror helt ärligt att latinamerikaner är de mest positiva människorna på denna jord och de mest kärleksfulla. Har aldrig upplevt något liknande förut. Det är en helt annan kultur än i Sverige. Det känns som att de uppskattar livet mer och är tacksamma för det de har. Jag har lärt mig så mycket av det och det har ändrat min attityd till livet faktiskt. Skit händer alltid runt omkring en och det är inget man kan göra något åt, det är hur man tar det som är det viktiga. 
 
Vad har annars hänt i veckan? Jag fick A på en uppsats i AY-project. Kändes bra! Min lärare uppmuntrade mig att skriva mer i framtiden och hon tycker att mitt skrivsätt är imponerande. Jag har aldrig fått så mycket beröm av en lärare under hela min skolgång i Sverige. Anita är så mycket mer personlig än alla mina lärare jag haft i Sverige. Hon delar med sig av sitt eget liv mer och pratar med oss om mer än bara skoluppgifterna. Hon har varit med om så mycket. Bland annat studerat i Munchen, bott i Prag och rest runt mer i Europa än vad jag har. Anita bryr sig så mycket om oss.
 
 
I tisdags snöade det! Jag var inte så glad, haha. Men det var i alla fall alla från Sydamerika som aldrig sett snö tidigare. Det varade dock bara den dagen. Georgia klarar dock inte av snö eller regn för den delen, så flera lektioner var inställda under veckan, även dagarna efter snön. Det påverkade dock inte mina lektioner så mycket, bara en som blev inställd. Är ganska komiskt för en svensk att höra att det är "Snow Day" och farligt ute på vägarna när snön knappt lägger sig på marken...
 
 
 
 
 
Igår var jag i Lenox Mall tillsammans med Liz, Shusan, Ricardo, Adrian, Carlos och Mariana (nya vänner). Alla är från Venezuela förutom Mariana som kommer från Colombia. Vi hade jättekul då vi spelade Just Dance på Xbox Kinect, till och med jag dansade en gång och det är inte likt mig, haha. Drack även en jättegod smoothie. Efteråt åkte vi till skolan och åt middag och hängde med vänner. Jag, Shusan och Elizabeth försökte lära oss en låt på piano. Har aldrig sett en så tom kafeteria som igår kväll. Kändes nästan lite läskigt när det var så tyst överallt, haha. Liz gick med några vänner och åt på restaurang senare medan jag och Shusan gick hem istället. Vi promenrade från Brookhaven Station i mörkret. Det var mysigt att gå och prata i mörkret, haha. Vi pratade lite om framtiden, att vi inte får glömma bort varandra och att vi hade sådan tur som lärde känna varandra. Blev sentimental och fick nästan lite panik när jag tänkte på att vi snart ska skiljas åt.. Hon har en så stor plats i mitt liv nu och det kommer hon alltid ha även om vi lever på två olika sidor av jorden. 
 
 
Suddig bild från dansen...

Jag svarar på frågor om Prison Break

1. Den karaktär som jag blev kär i först.
Sara. Bästa karaktären i serien! 

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade mig att älska så mycket som jag gör nu.
Lincoln. 

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om. 
Vet inte om många älskar T-bag, men det känns som att man antingen älskar eller hatar honom. Jag hatar honom verkligen! Han är så äcklig både för att han våldtagit barn och för att han håller på med sin tunga hela tiden. Usch.

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om. 
Jag kommer inte på någon. 

5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre. 
Ingen. 

6. Den karaktär som jag vill ”smoocha” (alltså kyssa)
Michael. Han är så smart, omtänksam och snygg. 

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.
Sara. Hon är självständig och otroligt modig. 

8. Den karaktär som jag vill slå till.
T-bag. 

9. Ett par som jag älskar.
Michael och Sara. Ett av de bästa paren någonsin. 

10. Ett par som jag hatar.
T-bag och Susan. Jag tycker så synd om henne!

11. När jag började titta på serien. 
Jag tror att det var sommaren efter studenten, men jag är inte säker. 

Grey's Anatomy - Säsong 10

Stormen har passerat, men nu måste läkarna på Grey Sloan Memorial överleva dess efterspel. Sjukhuset är i kaos efter ovädret och två läkares liv står på spel. Arizona försöker rädda sitt äktenskap, medan Derek och Meredith anpassar sig till livet som kirurger och småbarnsföräldrar. April förbereder sig för bröllopet, och någon ur det förflutna dyker upp på sjukhuset. Stora hemligheter leder till stora problem, och får vänner att vända sig mot varandra. Bildkälla
 
Bästa avsnittet: Jag gillade sista avsnittet. Vanligtvis tycker jag om säsongsavslutningarna för de gör en nyfiken på vad som ska hända här näst och det bästa med Grey's är att man bara vill se mer och mer. Det får mig alltid att vilja ha mer oavsett hur länge det har hållit på. Även om goodbyes är jobbiga så tycker jag ändå om det för det är känslosamt. Kändes konstigt att det var Cristinas sista avsnitt.

Bästa karaktären: Callie måste jag nog säga! Meredith var väldigt gnällig, särskilt i början av säsongen, vilket gjorde det svårt för mig att tycka om henne just nu, även om jag fortfarande älskar henne. Man kan inte vara perfekt jämt, men som sagt just denna säsongen är Callie min favorit. Jag tycker så synd om henne! Först är Arizona otrogen, sedan blir hon anmäld pga att hon fick amputera en killes ben och sedan kommer Leah och anmäler henne också. Hon har stöttat Arizona genom hela den jobbiga perioden efter flygkraschen och så är det detta hon får tillbaka.... Helt otroligt att hon ens tog tillbaka Arizona efter det, fast det är jag väldigt glad att hon gjorde för jag älskar det paret och vet inte vad jag hade gjort om det hade blivit förstört för alltid!

Sämsta karaktären: För första gången säger jag inte Cristina. Jag tyckte faktiskt om henne väldigt mycket den här säsongen! Hon har förändrats tycker jag och blivit mer omtänksam mot andra människor även om hon fortfarande bryr sig mest om sin egen karriär, som hon också borde göra just nu. De som stör mig något otroligt är Shane och Leah. Jag orkar inte med dem. Hur tråkiga som helst båda två. Visst kan jag tycka att det var synd om Leah som blev kastad som en trasa av Arizona, men kom igen man behöver ju inte vara så barnslig och gå till chefen och be om ett nytt kontrakt som säger att man inte får ha ihop det med någon annan på jobbet. Alla mysiga stunder i städskrubbar, on call rooms osv är ju det bästa av allt, haha. Tråkigt om det skulle ta slut på grund av henne. Shane då.. Han är bara allmänt tråkig och jag gillade inte alls att han skällde på Meredith när han och Cristina använde hennes maskin fast de inte fick. Det var väldigt oproffesionellt. Jag har hört att båda dessa inte kommer vara med i nästa säsong. Tack och lov för det. Jag kommer inte sakna dem!

Bästa paret: Derek och Meredith kommer alltid vara mina favoriter, men de är så självklara nu (och det var alldeles för lite scener mellan dem) så jag säger Alex och Jo den här gången för att de är så pass nya! Åh, de är så himla fina. Jag tycker det är så orättvist att det i princip bara är de två som blir drabbade av det där kontraktet. Särskilt synd är det om Alex. Han är ju faktiskt den som sköter sig mest av alla angående sådant tycker jag. Alla andra håller på hela tiden, medan han faktiskt fokuserar på att ta hand om alla sjuka barn och sedan är det ändå just han som får skiten för det... Meredith och Derek hade ju knappt några fina stunder ihop. Det tycker jag var riktigt tråkigt..Och var är deras barn? Jag tycker det är overkligt att Meredith kunde komma tillbaka till jobbet så pass snabbt. Man brukar ju behöva amma en nyfödd hur ofta som helst, men ok.. På tal om par så är jag inte direkt någon April/Jackson-shipper, men jag älskade verkligen bröllopet när Jackson ställde sig upp och sa att han älskade April. Det var jättefint verkligen och påminde mig om One Tree Hill när Peyton tänker att hon ska göra så, men den här gången hände det verkligen och det gillade jag. Även om det är väldigt cheesy och så, jag bryr mig inte. Tycker hela den grejen att prästen säger att om någon misstycker om att dessa två ska gifta sig så ska man säga något eller för alltid vara tyst är väldigt skum. Om man nu nödvändigtvis måste säga så som präst så kan väl lika gärna någon använda sig av det. Hade gärna gått på ett bröllop där något sådant händer, fatta vad coolt, haha (även om det självklart är jättehemskt för den som blir lämnad).

Bäst i säsongen: Jag gillade storyn med Alex och hans pappa. Det var intressant att få veta lite mer om Alexs bakgrund. Det var även ett fint avsked mellan Meredith och Cristina.

Sämst i säsongen: Meredith och Cristinas bråk. Jag hatar bråk mellan dem särskilt nu när det är sista säsongen med Cristina! Tur att allt löste sig till slut i alla fall.

Övriga kommentarer: Säsong 10 var betydligt bättre än nian, vilket var väldigt skönt! Jag har börjat acceptera att Mark, Lexie och Teddy är borta nu och vant mig vid de nya (även om de fortfarande är extremt tråkiga). Det ska bli intressant att se hur serien utvecklas under nästa säsong då en stor karaktär lämnar serien, nämligen Cristina Yang. Jag vet att jag i princip bara har sagt negativt om henne, men eftersom detta var hennes sista säsong tänkte jag skriva lite tankar kring henne. I början av serien hatade jag henne verkligen och önskade att hon skule försvinna, men allt eftersom tiden gick så tycker jag att hon bättrade sig. Man började se att hon faktiskt inte bara var den där kalla människan man fick se i början även om hon alltid kommer att ta mycket plats och tänka på sig själv oavsett vad. Hon hade allt sina bra stunder också. Jag tycker om hennes vänskap med Meredith. De har slängt ur sig många roliga kommentarer under seriens gång och de har stöttat varandra på ett otroligt fint sätt. Jag älskar deras "You are my person", så himla fint är det. De värderar sin vänskap högt och förstår varandra på ett sätt som ingen annan kan. Trodde jag aldrig skulle säga det här, men jag tycker faktiskt det är tråkigt att hon inte kommer vara med mer. Hon har liksom varit med från allra första början och betytt mycket för Meredith, som ju är min favoritkaraktär och eftersom Cristina är viktig för henne så blir hon en viktig person i serien. Jag undrar hur det kommer bli för henne nu utan sin bästa vän. Det kommer bli en stor omställning helt klart.

På tal om något helt annat så har jag hört att Dereks syster Amelia som tidigare gästat Grey's och haft en roll i Private Practice kommer att medverka i nästa säsong. Det tycker jag ska bli spännande och roligt! Jag gillar det lilla jag sett av henne så det ska bli intressant att få lära sig mer. Förhoppningsvis så kan hon och Meredith komma närmare varandra.

Betyg: 4/5