Pumpkin carving

Halloween närmar sig med stormsteg så idag dekorerade vi pumpor utanför kafeterian. Jag har aldrig gjort det förut så det kändes passande att ta tillfället i akt i landet där Halloween nästan är större än julafton. Jag, Shusan och Roceli gjorde en pumpa tillsammans. Vi provade även på att äta S'mores, vilket innehåller kex, smält marshmallows och choklad. Även det var första gången för mig. Väldigt gott! 
 
 
 
 
 
 
 
Killen till vänster heter Santiago och kommer från Venezuela. Han går i min och Shusans klass och har gjort sedan dag 1. På tal om vår klass så har det skett stora förändringar. Från att ha varit ca 10 stycken är vi nu 17-19 stycken, minns inte exakt. Jag gillar det inte!! Jag älskade vår lilla klass och kände mig väldigt trygg där. Nu känns det som en klass man hade i skolan hemma i Sverige. Man har inte lika stor möjlighet att visa vad man kan för det är så många där som också kan svara och jag känner mig tryggare i mindre grupper. Däremot förändras klassen rätt ofta mer eller mindre då personer kommer och åker hem allteftersom och byter nivåer osv, så jag hoppas att detta bara är tillfälligt. Alla är jättesnälla, det är inte det, men jag vill ha tillbaka lugnet och gemenskapen. 
 
Vi gjorde en EF-pumpa, hehe. 
 
Killen till höger minns jag tyvärr inte namnet på, men han har jag pratat med lite grann tidigare då han har suttit och lyssnat när jag spelat piano. Finns många trevliga studenter här och det är alltid trevligt att samlas i grupp såhär samtidigt som man har någon aktivitet. 
 
Roceli var nöjd med resultatet, även om tänderna blev lite sisådär, haha. Jag tycker vi gjorde det bra för att vara första gången!
 
 
 
Har folk börjat dekorera pumpor hemma i Sverige också?

Sverige/USA

Tänkte göra en lista över saker som jag märkt skiljer sig mellan Sverige och USA...
 
- Människor är större här.. Det som anses vara övervikt i Sverige är ingenting i jämförelse med här. 
- Maten är så mycket bättre i Sverige! Eller nej, jag skulle inte säga att den är det egentligen, problemet är att amerikanerna köper all skit istället för nyttig mat för att det är så mycket billigare. Sedan lever de nog kortare och mår otroligt mycket sämre på köpet så om det är värt det kan ju diskuteras...
- Skvaller verkar vara något väldigt populärt här. Även vuxna människor beter sig som småbarn, det är värre än i Sverige där vi ju också kan skvallra en hel del. Alla är så dramatiska och även små saker blir värsta stora grejen. Ganska kul så länge man själv inte är inblandad. 
- I USA säger man vad man tycker, oavsett om det sårar någon. 
- Att gå en promenad anses nästan vara konstigt. Här använder man bilen även om man ska 100 meter bort. 
- Lagar och regler tas på större allvar, vilket jag gillar starkt. Dessutom högre straff på det mesta. Sverige är så himla dåligt med det. 
- Homosexualitet är inte alls lika accepterat som i Sverige och folk är inte rädda för att säga det rakt ut. Usch på det. 
- I den del av USA där jag bor är det mycket varmare. Är fortfarande runt 25 grader vissa dagar i slutet av oktober. Det är helt underbart!
- Återvinna? Ptw.. Vad är det?
- Vattnet i kranen smakar skit. 
- Allt är så mycket billligare! Det är så himla roligt att shoppa här för man får så mycket mer för pengarna!
- Amerikanerna går all-in på alla högtider. Halloween är så himla stort t.ex. 
- Allt är så stort här! Inte bara människorna utan även produkter såsom shampooflaskor och juicepaket, frukten och matportionerna. 

Tankar

Att vara fast i huset en dag när Rihanna kommer till Atlanta för att lansera sin parfym är väldigt frustrerande... Vi har spenderat dagen med att tvätta, laga lunch, gå en promenad och se på American Pie 2. Haha, de filmerna är så himla underbara. Vi ska nog se resten av filmerna också då ingen av oss har sett alla. Fick även skypat med Karin för första gången sedan jag kom hit och även säga hej till Maria, syrran, mamma och Mikael. Saknar er! Ja...Jag har väl inte så mycket mer att berätta egentligen eftersom ingenting händer just nu... Har känt mig allmänt deppig idag bara. Jag har det bra här och jag älskar verkligen skolan, men ibland känner jag bara för att åka hem dit jag verkligen hör hemma. Det är en del av det här äventyret antar jag. Jag brukar försöka tänka att eftersom jag saknar folk är jag lyckligt lottad, för det betyder att jag har människor i mitt liv som betyder något, personer värda att sakna. Jag hoppas att vi kan komma ut imorgon eller åtminstone nästa helg så jag slipper sitta hemma och tänka på saker jag inte borde. 
 
God natt