29 november

Igår hade vi en ganska slö dag och kom inte ut ur huset förrän runt 14-tiden. Då åkte vi till Atlanta, där vi fastnade i bilkö en stund pga olycka, för att hälsa på dottern till Patty och Tom. De var trevliga och hade en fantastisk trädgård med linbana och trädkoja. Jag och tjejerna testade linbanan och kände oss som små barn igen, haha! Sedan visade vi vår skola och därefter åkte vi hem igen och tittade på film och åt ännu en Thanksgiving-middag följt av late-night-talk med Shusan och Roceli. Har haft en fantastiskt Thanksgiving här med massa god mat. Vill inte åka hem, men idag är det tyvärr dags för det...
 
Jag kom på att jag har ju glömt att visa bild på kalkonen och pumpapajen från i torsdags och eftersom jag inte har några andra intressanta bilder från gårdagen kan ni få se det nu! 
 
 

Black Friday

Idag är det då Black Friday! Vi åkte tillsammans allihop till North Georgia Outlet Mall, där de hade många olika affärer för olika märken (ungefär som Free Port i Kungsbacka fast mycket större). På vägen dit åt vi på The Varsity, där de har hotdogs och hamburgare. Shoppingen var lugnare än jag förväntade mig, men självklart var det mycket folk. Bilar stod parkerade lite överallt, även på gräsmattor, och till en del affärer var det kö för att komma in, dock inte till någon av de som vi ville gå in i så det var lugnt. Reorna var både bra och dåliga. Det bästa var en affär där de hade 40 % rea på i princip ALLT! Jag köpte underkläder (3 dollar), två halsdukar (10 dollar, en gratis) och boots (59 dollar, tidigare 79 dollar). Det var ett utomhus-mall så det var tur att vädret var på topp idag, som de flesta dagarna här vill säga. Seriöst det har varit sol i princip varenda dag och jag har varit här i snart tre månader. Det är helt fantastiskt. Ibland är det riktigt kallt, men för det mesta är det absolut ok temperatur för att befinna sig utomhus. Jag är så himla glad att jag fick uppleva Black Friday, som har varit min dröm länge. Detta är en bra helg, en perfekt avslutning för Roceli, när vi alla tre tjejer fortfarande är tillsammans och kan glömma det som komma skall för en liten stund. 
 
 
 
 
 
Hoppas ni hade en lika bra fredag som jag och att ni får en grym helg! 

Thanksgiving

Happy Thanksgiving America!
 
Min allra första Thanksgiving i USA har varit väldigt bra! På förmiddagen såg jag lite på paraden i New York på teven, spelade på deras piano och så gick jag och Roceli en promenad. Patricia har lagat mat hela dagen och vi hjälpte till lite grann. Vi blir så bortskämda här och jag kan inte annat än älska det. Känner mig så himla glad, trygg och avslappnad här. Är så lycklig att vi fick komma tillbaka hit redan efter några dagar. Middagen var verkligen hur god som helst och dessutom trevligt sällskap! 
 
Här är deras fina hus. 

 
Utsikt från huset. 
 
Äppelpaj och sweet potatoes på gång..
 
 
 
Jag laddad för att äta.
 
Sweet potatoes, mash potatoes, turkey, brussel sprouts, dressing, gravy och cranberry saus. Till efterrätt åt jag hemlagad pumpkin pie. Bästa middagen på länge! 
 
Jag har så många saker att vara tacksam för. Jag är tacksam för att jag har möjligheten att vara här och få fira detta i en amerikansk familj, för mina vänner, min familj och mina hundar hemma i Sverige, Shusan och Roceli som känns som mina systrar och för att jag har turen att ha fått växa upp i Sverige. Det är lätt att glömma bort vad man faktiskt har, men att åka bort från mitt svenska liv har fått mig att uppskatta saker mycket mer och se det utifrån på något sätt. Jag är så himla lyckligt lottad och har så många möjligheter i mitt liv mycket på grund av att jag kommer från ett tryggt land. Det är inte en självklarhet för alla att växa upp i trygghet och få gå i skolan, få mat varje dag och rent vatten. Man måste påminna sig själv om det ibland. Jag känner mig så himla lycklig just nu för jag inser hur bra jag faktiskt har det!