Visum

Som ni säkert ser är bloggdesignen ändrad. Ska fixa lite mer, men bilderna som är nu får stanna kvar tills jag kommer till USA och kan ha några bilder därifrån istället!
 
Idag kom mitt visum hem förresten! Det gick fortare än jag hade räknat med. Det känns grymt bra! Nu kan jag åka in i USA. Det som jag har kvar att fixa nu är:
 
- Internationellt körkort
- Hälsoundersökning
- Vaccination och intyg
- Köpa passväska
- Betala resten av avgiften för skolan och boendet (kommer kännas tomt på konton sedan....)
 
Vågar inte visa visumet här, vill inte att det ska läggas ut på nätet, men här är fotot som användes till det! Är mer nöjd med detta än det på mitt vanliga pass, haha!
 

Besök på amerikanska ambassaden

Hejdå Stockholm! Sitter nu på tåget på väg hem igen. Det bästa med resan var att få träffa min bror och hans familj. Jag underhöll barnen hela eftermiddagen igår. I början var de blyga för det var ganska längesedan vi träffades, men sedan släppte de loss och jag blev bland annat attackerad med leksaksmat och gosedjur, haha. Vi busade rejält med andra ord. De är så goa! Sedan ville de att jag skulle läsa för de på kvällen så der gjorde jag. När barnen somnat tittade jag, Olof (min bror) och Anna (hans fru) på bilder från deras resa till Australien. Många fina bilder. Det var roligt att se!
 
Idag har jag då varit på amerikanska ambassaden. Var så nervös!! Helt fruktansvärd ångest verkligen, men jag tog mig igenom det också... När jag steg av bussen och såg ambassaden kändes verkligen USA mer nära än någonsin. Detta händer verkligen lilla mig!!! Så häftigt! I alla fall så fick jag stå ute och köa en ganska lång stund (ca 40 min) och då pratade jag lite med en kille som stod framför mig. Det lugnade mig lite så det var bra. När jag kom först i kön var det dags för uppvisande av pass och säkerhetskontroll. De pratade engelska där och jag var så nervös så förstod knappt vad de sa. Jag hade med mig en vattenflaska och en av kontrollanterna ville att jag skulle ta en klunk för att visa att det inte var något annat i flaskan och jag förstod inte vad han menade så han fick säga det på svenska till slut. Tur att han kunde just de orden haha. När mina saker åkt igenom säkerhetskontrollen tog jag min mobil och blev då strängt tillsagd för den fick man inte ha med sig in tydligen, oops.. sorry. Hade iaf tagit mig samman lite då och förstod engelska igen... Blev sedan anvisad dit jag skulle och fick då gå fram till en lucka med alla papper man skulle lämna. Sedan var det vänta igen som gällde tills jag blev uppropad och fick gå och göra fingeravtryck. Personen i luckan pratade svenska, vilket var skönt. Behövde sedan vänta en stund igen. Jag var så nervös, men efter ett tag kom en kille fram och pratade med mig. Han var lika nervös som jag så han behövde prata med någon. Det behövde jag också så jag är väldigt glad att han kom fram till just mig. Det kändes verkligen mycket bättre då! Han skulle till Utah och gå på High School. När jag blev uppropad igen fick jag gå fram till en annan lucka där det satt en kvinna. Jag fick tillbaka några papper och fick sedan svara på några frågor på engelska. Hon frågade hur länge jag skulle studera i USA, när jag tog studenten, vad jag har gjort sedan dess, hur jag ska finansiera studierna och varför jag valde just Atlanta. Så det var inte direkt några svåra frågor som tur var. Var otroligt skönt att sedan få gå därifrån. Då släppte all ångest och jag kände mig så nöjd och lättad! Om ca 1 vecka får jag tillbaka mitt pass med visumet tryckt i!
 
Kände för en bild i inlägget men vågade inte fota vid ambassaden... Så ni får se min otroligt goda sallad jag åt förut istället, intressant va? ;)
 
 
 

Imorgon gäller det!

Befinner mig nu hemma hos min bror i Stockholm då jag ska sova här eftersom det blir ett besök på amerikanska ambassaden imorgon. Jag har varit sjukt nervös hela dagen och kommer nog vara det imorgon också, men det är bara att köra på ändå! Berättar mer senare..