Grey's Anatomy - Säsong 3

De är läkare, älskare och vänner. Följ med personalen på Seattle Grace Hospital när de inser att det inte finns något enkelt botemedel mot livets alla utmaningar, och att inget val de gör är svart eller vitt. Bildkälla.
 
Bästa avsnittet:  Alla är jättebra, men "Walk on water" (färjeolyckan) är nog ändå mitt favoritavsnitt! Det händer mycket och de är utanför sjukhuset så det är lite annorlunda och spännande.
 
Bästa karaktären: Meredith och Addison får dela på förstaplatsen! Jag tycker om deras personligheter och dessutom är det som händer omkring de det mest intressanta i serien.
 
Sämsta karaktären: Alltså, jag gillar verkligen inte Cristina och har aldrig gjort. Hon är så känslokall, egoistisk och beter sig konstigt i många situationer, tycker jag.
Bästa paret: Derek och Meredith. Äntligen är de tillsammans igen!

Bäst i säsongen: Det bästa jag vet i serier och filmer är när två personer som älskar varandra har varit i från varandra och återförenas. Det blir verkligen inte lyckligare och finare än så, så därför är mitt favoritögonblick när Meredith vaknar upp igen efter det som hände i vattnet och får träffa Derek igen.
 
Sämst i säsongen: Haha, sista avsnittet när Cristina och Preston ska gifta sig och han helt plötsligt ändrar sig med världens sämsta ursäkt dessutom. Riktigt dåligt slut för honom i serien! Synd att han klantade till sig så att han blev sparkad från serien. Jag gillade den karaktären ju! Sedan gillar jag inte riktigt Izzie och George tillsammans, det kändes bara skumt på något sätt. De passar bättre som bästa vänner och det blev ju liksom förstört i och med det, vilket var synd tycker jag. Att Derek och Meredith gör slut (IGEN) vill jag inte ens prata om...

Övriga kommentarer: Säsong 3 är den bästa säsongen hittills, tycker jag. Det händer mycket spännande på sjukhuset och även i karaktärernas privatliv. Det är jättesynd att Addison inte kommer vara med mer nu, men hon har ju en desto större roll i spinoffen Private Practice och hon kommer komma tillbaka till Grey's då och då i alla fall, så det blir nog bra trots allt.
 
Betyg: 5/5

Grey's Anatomy - Säsong 2

Det blir ett intensivt år för läkarna på Seattle Grace Hospital; Meredith och Dereks förhållande blir mer och mer ansträngt när Dereks fru anländer, Alex vågar äntligen visa vad han känner för Izzie, och sjukhusets personal hotas av en potentiellt explosiv situation. Bildkälla
 
Bästa avsnittet: Shit, det kan jag verkligen inte välja... Alla är grymma!

Bästa karaktären: Meredith Grey. Jag älskade henne från allra första avsnittet av serien! Hon är så knasig och omtänksam, samtidigt som hon har en mörkare sida med jobbiga minnen från uppväxten som påverkar henne. Hon har svårt att lita på folk och verkligen släppa in någon och det kan jag verkligen relatera till.

Sämsta karaktären: Till en början hatade jag Addison för att hon kom och förstörde mellan Derek och Meredith, men allt eftersom tiden gick började jag gilla henne mer och mer och det är ju faktiskt Derek som väljer att stanna med henne så det är ju han som lämnar Meredith frivilligt för att ta en ny chans med sin fru. Addison är rolig, självsäker och galet vacker, en av mina favoriter faktiskt!
 
Bästa paret: Jag är ganska säker på att jag kommer svara Derek och Meredith varje gång på denna frågan! De är menade för varandra. Jag älskar deras kemi. Dessutom: Dereks leende is to die for!! Vem skulle inte falla för det?
Bäst i säsongen: Jag tycker det är väldigt spännande när Izzie blir helt besatt av att få hjärtat till Denny och stannar hans för en stund. Otroligt bra skådespel och oväntat! Hennes kärlek till honom är verkligen stark och jag tycker det är så otroligt fint och det borde inte ses som negativt (som det ju görs) att bli känslomässigt involverad i patienterna, som hon blir. Det är en fin egenskap att bry sig om andra och känna med dem, både glädje och sorg. Bara för att Izzie blir så kär i honom betyder det ju inte att hon kommer bli så besatt av alla patienter även om hon bryr sig liksom.

Sämst i säsongen: 
Finns inget negativt att säga förutom att Meredith och Derek inte är tillsammans och det är ju väldigt tråkigt, men samtidigt gillar jag faktiskt Derek och Addison tillsammans och eftersom jag vet att det ändå kommer bli dem i slutändan så är det helt ok ändå! Det är ju så uppenbart att det kommer bli så så det kan ju knappast någon undgå att se.

Övriga kommentarer: Jag såg säsong 1 för ca ett år sedan då jag hade den på DVD, men sedan orkade jag inte titta vidare eftersom jag då skulle vara tvungen att göra det på internet, men nu när jag har Netflix så tog jag tag i det och oj vad glad jag är över det beslutet! Detta är verkligen en grym serie, jag älskar den och är helt fast! Jag gillar att folk träffas i smyg och har sex i städskrubbar osv, haha det är så underhållande! Man vet aldrig vad som händer på det där sjukhuset. Ser fram emot att njuta av massa fler säsonger!

Betyg: 5/5
 (Vet att det ser knäppt ut med raderna och sådär, men blogg.se har jag aldrig förstått mig på, det lever sitt eget liv ibland, så det får vara så!)

Avresedatum!

Har äntligen fått reda på exakt när jag ska åka till USA nu!! Den 7:e september sätter jag mig på planet! Mellanlandar i London och sedan direkt till Atlanta därifrån. Jag kommer komma fram ca 19:30 lokal tid. Kanske är bra att komma fram på kvällen på ett sätt då jag lär ha jetlag, men samtidigt hade det ju varit trevligt att hinna installera sig lite innan det är dags att gå och lägga sig för att gå till skolan nästa dag! Lite tätt inpå skolstart kan jag tycka, men det löser sig säkert ändå och de flesta kommer dagen innan så det är inte bara jag som kommer vara trött ;)
 
Igår var det förresten USA:s nationaldag, happy birthday America!