Pretty Little Liars - Säsong 3

Allt må verka vara ”som vanligt” efter det långa sommarlovet, men när skolan börjar igen och den andra årsdagen av Alisons död närmar sig drar det hela ihop sig till en ny chockerande mardröm för Aria, Emily, Hanna och Spencer, trots deras försök att låta det som varit vila. Tjejerna försöker desperat lösa de olycksbådande nya mysterier som utspelar sig för att till sist få reda på sanningen. Bildkälla.

Bästa avsnittet: Ett av de bästa är Halloweenavsnittet! Stackars Aria som blir instängd i en box tillsammans med en död Garret.. Fortfarande, efter hela säsongen, har man inte fått reda på vem som dödade honom, men jag börjar bli orolig att Ezra har något med det att göra. Verkar väldigt konstigt att han var där annars även om han sa att det var en överraskning för Aria... De flesta har ju vid det här laget blivit misstänkta för att vara A, men aldrig han? Hur som helst så hoppas jag att det inte är så heller..

Bästa karaktären: Kan fortfarande inte välja mellan Spencer, Hanna, Aria, Emily, Caleb och 

Sämsta karaktären: 
Mona. Asså usch, fy och blä vad jobbig hon är. Som en fästing som suger sig fast, kliar och vägrar låta en vara ifred. Jag litar inte på henne för fem öre.

Bästa paret: Toby och Spencer är mitt favoritpar denna säsong, även om det blev lite strul där ett tag. Blev knappast orolig när Toby visade sig samarbeta med Mona. Jag bara visste att det var av någon god orsak. Han ville bara skydda den han älskar mest av allt. Däremot förstår jag inte hur han kunde låta det gå så långt med Spencer. Hon fick ju verkligen ett psykiskt sammanbrott som han kunde ha stoppat om han bara hade berättat sanningen!

Bäst i säsongen: 
Intressant storyline och man fick veta lite mer om "The A-team", men mer vill jag veta förstås! Sedan är det så mycket bra musik i PLL. Älskar musik och älskar serien, perfekt kombination då!

Sämst i säsongen: 
Jag gillar verkligen inte att Ezra har en son som han inte visste fanns. Det komplicerar saker och känns bara skumt... Sedan börjar jag bli trött på att se ett par svarta handskar hålla på med något skumt i slutet av varje avsnitt. Jag förstår de aldrig och de är bara helt onödiga för man får inte direkt någon viktig information utav det ändå.
 
Övriga kommentarer: Tjejerna börjar ju fundera över om Alison verkligen är död och det gör jag också. Det har jag gjort länge. Känns verkligen som att det är hon som är hjärnan bakom allt och att hon bara spelar ett riktigt fult spel med Hanna, Spencer, Aria och Emily och även med massa andra också. Hade inte förvånat mig med tanke på allt man fått se att hon har gjort tidigare i sitt liv. För henne verkar alla personer vara spelpjäser som hon utnyttjar för att få allt hon vill ha. 

Säsong 2 och första halvan av 3:an saknade något. Kan inte sätta fingret på vad, men det kändes inte lika intressant att se vidare då i alla fall. Därför blev jag väldigt glad när jag fr.o.m. halloweenavsnittet återfick den fantastiska känslan jag tidigare fått av serien. Back on track igen. Så himla bra! Vill bara se mer och mer. Älskar det! Men nu vill jag faktiskt få reda på lite mer också. Det börjar bli väldigt utdraget även om det är jättebra på samma gång..
 
Betyg: 4,5/5

Sometimes you just have to close your eyes, count to ten, take a deep breath and keep on fighting

Så mycket som jag har rört mig den här veckan har jag aldrig gjort i hela mitt liv. Det gör ont i benen och jag är helt slut. Jag trodde inte att det skulle vara så pass kämpigt att vara brevbärare.. Däremot tänker jag inte ge upp! Jag tänker fortsätta kämpa för det kommer att bli bättre med tiden. Det är jag säker på. Min kondition kommer förbättras för varje dag och jag kommer vara fit for fight till Göteborgsvarvet! Förhoppningsvis kommer jag få jobba mycket i sommar också och det kommer säkert bli bra. Då vill man ju vara ute mycket och bara suga in varenda solstråle. Åh, vad jag längtar till sommaren. 
 
Ska unna mig själv en slapp eftermiddag nu med macka och te och ikväll ska jag köra till Landvetter för att hämta mamma och Pontus som varit i Thailand i två veckor. 
 

Life is about learning what truly matters, what really makes us happy, and then fight for it

Den här dagen är verkligen värd att fira. För det första fyller Sara 21 år. Stort grattis! Hoppas dagen varit toppen!
 
För det andra så har jag fått jobb som brevbärare! Jag är så sjukt glad. Det känns som att en tung sten har släppt från mitt bröst. Nu vet jag vad jag ska göra framöver och jag behöver inte oroa mig så mycket. Jag ska börja på torsdag med tre dagars upplärning. Det ska bli roligt och spännande att prova på något nytt! Jag mår bara så bra just nu. Det är verkligen en riktig egoboost att få ett jobb som man kämpat för att få ska ni veta! Jag älskar utmaningar, särskilt när man ser resultatet efteråt. Det är sällan jag tror på mig själv och jag brukar tänka att när det väl händer något bra så är det bara ren tur, men varför tänka så egentligen? Detta är inte tur, det är för att de vill ha just mig för att jag är jag och har de egenskaperna/kunskaperna som krävs för detta jobb. Att vara stolt över och acceptera sig själv är faktiskt väldigt viktigt, men ofta glömmer man bort det. Ska verkligen försöka bli bättre på det och verkligen ta till mig av detta nu! Jag har hela tre extrajobb nu, är det inte otroligt!? Jag är grym.