Run to the hills, run for your life

Tjolahopp! Nu sitter jag här igen och tänkte blogga lite om helgen med Karin. Det var ju en regnig lördag, så vi var inomhus hela dagen (förutom jag som var ute och delade ut reklam i 4 timmar på morgonen innan hon kom). Vi kollade på några avsnitt av Once Upon a Time. Jag har inte sett det, så Karin tyckte det var dags för det. Det var bra! Ska kolla vidare, men först ska jag bli klar med TVD och Gilmore Girls :)
 
Idag, söndag, har vi varit ute på en shoppingrunda. Vi åkte till Bäckebol. Jag behövde verkligen ett par nya löparskor så det fick jag fixat idag. Det var det enda jag köpte, eftersom jag har köpstopp egentligen :) Velade fram och tillbaka innan jag bestämde mig för just de skorna det blev. Jag blir alltid så nojjig att jag ska ångra mig när jag kommit hem och att de inte ska kännas bra när jag väl går i de på riktigt, men jag gick en promenad nu ikväll och det kändes bra så nu känns det som ett bra köp. Fina är de ju dessutom. Nu kan jag inte ens strunta i springturen genom att skylla på att jag inte har tillräckligt bra skor så nu finns inga men ;)
 
 

Gilmore Girls - Säsong 5

SPOILERS! Gilmore med flyt: Lorelai. Dragonfly Inn är en klar succé och romansen med Luke får temperaturen att stiga i Stars Hollow. Gilmore i trubbel: Rory. College, killar och karriärplaner kraschar och går upp i rök, vilket får livet att svikta för den annars så trygga och självsäkra tjejen. 
 
Bästa avsnittet: Avsnitten hänger ihop rätt mycket och jag gillar alla, så väljer bara ett av de jag gillar mest, vilket är "We Got Us a Pippi Virgin", avsnitt 5. För det första är det så himla roligt att de kollar på Pippi Långstrump, som ju är svenskt! Man får ju dessutom se en lite snutt, dubbat till engelska, haha det är så roligt. För det andra så tycker jag om när det är Lorelai och Luke, Rory och Dean, eftersom det är mina favoriter. Jag börjar gilla Logan mer och mer, men Dean är verkligen rätt för Rory enligt min åsikt. Det är ganska roligt att Luke är arg på Dean under dejten. Det är nästan alltid roligt när Luke är arg på någon, haha.
 
Bästa karaktären: Lorelai! Hon är som vanligt så himla rolig, bryr sig om alla och är alltid så glad och positiv. Verkligen en helt underbar person. Jag önskar jag hade en som henne i mitt liv.
 
Sämsta karaktären: Logans pappa gillar jag inte! Inte resten av hans familj heller för den delen, (förutom systern, hon var det väl inget fel på egentligen). Man behandlar inte någon så som Logans familj gör. De ger inte ens Rory en chans att visa vem hon är utan de bara antar hur hon är utifrån hennes livssituation och bakgrund, nej usch.
 
Bästa paret: Lorelai och Luke är så fina! Älskar när Luke kommer hem till henne efter att de varit skilda åt under några avsnitt och han inte säger någonting när hon öppnar dörren utan bara går fram och kysser henne  

Bäst i säsongen: När Lorelai friar till Luke. Så himla fint och kärleksfullt även om det är inne på fiket och helt out of the blue. Jag gillar när det händer på ett annorlunda sätt. Så tråkigt att alltid se samma sorts frieri jämt, där mannen friar på någon romantisk plats liksom.
 
Sämst i säsongen: När Luke och Lorelai har ett litet uppbrott i några avsnitt. Det är inte kul alls. Sedan att Rory hoppar av Yale i slutet av säsongen är ju inte bra, men jag tycker det är värre att Lorelai blir så upprörd. Jag förstår att hon blir besviken och så, men samtidigt är det ju Rorys liv och hon ska få bestämma själv hur hon ska leva det och Lorelai borde kunna förstå det, vilket jag i och för sig är säker på att hon kommer att göra så småningom för hon är inte direkt en långsint person.
 
Övriga kommentarer: Jag är verkligen seg med den här serien. Det är inte att jag tycker det är tråkigt att kolla egentligen, men det blir ändå inte av att jag gör det speciellt ofta. Tycker hur som helst att det är en bra säsong med många härliga skämt och intressanta händelser. Jag gillar när Rory går på college för det blir mer variation då eftersom det hoppar mellan Lorelai hemma i Stars Hollow och Rory i skolan. Ska även bli intressant att se Rory i Emily och Richards poolhus och se hur det går, hur länge hon står ut där liksom, haha. Skulle aldrig orka ha sådana morföräldrar som hon har! Fast samtidigt är de ju ganska roliga emellanåt..
 
Betyg: 5/5

The day that you start thinking that love is overrated is the day that you’re wrong. The only thing wrong with love, faith and belief is not having it.

Har haft en lugn dag här hemma. Har dammsugit hallen och köket och fixat lite i datorrummet som vi ska renovera, cyklat och suttit och funderat över en sak. Måste bara påpeka: När jag och Daniel var ute och cyklade idag, ungefär samma väg som vi sprang igår, så kollade vi upp hur långt det verkligen var. Mätaren hamnade på 1 mil när vi cyklade en liten omväg så alltså sprang vi ungefär 9,5 km igår, inte 7 som jag skrev igår! Dessutom utan att stanna en enda gång! Jag är sjukt stolt över det faktiskt med tanke på hur sällan jag tränar! Snart har jag alltså sprungit min första mil. Bara 0,5 km till så är jag där! Häftigt :)
 
Imorgon kommer Karin hit och stannar över helgen. Jättekul! Får se vad vi hittar på. Om vädret tillåter det så ska vi i alla fall ta en tur till Hulta och bada och kanske ta med nåt gott att äta där. Med andra ord kommer ni nog inte höra nåt från mig under helgen (förutom ett tidsinställt inlägg om Gilmore Girls), så jag önskar er en trevlig helg. Hoppas den blir superbra. 
 
Bild från förra helgen då jag hjälpte Sofia att öva på att cykla.