Systemkamera

Det är en hel del grejer som jag behöver/vill köpa inför resan till USA. När jag satt och bläddrade i tidningen häromdagen och fick syn på en systemkamera kom jag plötsligt på att det har jag ju tänkt köpa, så varför inte passa på när det är mellandagsrea! Sagt och gjort, jag och Johan kollade runt lite på nätet och till slut bestämde jag mig för den här pärlan...
 
 
Det var ett ihopsatt kit med kamera, väska, minneskort och något slags linsskydd eller vad det nu var. Det var saker jag ändå behövde så det passade väldigt bra.
 
Sjukt nöjd! Får se om jag är lika nöjd när jag har testat kameran :)

År 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag sprang över 1 mil för första gången, handlade på systemet och besökte England. Sedan vågade jag mig även på Kanonen på Liseberg, haha. 

Hur har ditt 2013 varit?
Det har varit både bra och dåligt, men mest ganska dåligt tyvärr... Jag har mest jobbat eller bara varit hemma och jag är en person som vill upptäcka saker och utvecklas, vilket jag inte känner att jag har gjort i år. Jag har snarare misshandlat mig själv, stressat sönder...

Tror du att år 2014 kommer bli bättre?
Ja, absolut! Jag ska ju äntligen få leva min dröm! Kan fortfarande inte riktigt förstå att det.. Det är inte varje år man får göra något sådant! 

Blev du kär i år?
Nej, jag har inte känt mig redo för det... Jag är verkligen sjukt rädd för att bli sårad och skyddar mig själv alldeles för mycket tror jag.. Jag hoppas att jag vågar mer nästa år :)

 

Är det något du saknade år 2013 och vill ha 2014?
Självförtroende, lycka, kramar och pussar!

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig 
glömma?
31 augusti, då min fina syster gifte sig med sin Mikael. Och självklart 13 juli, då Cory Monteith dog..

Vad är din största framgång 2013?
Framgång vet jag inte om det är, men jag har utvecklat min löpning väldigt mycket. I början av året orkade jag inte ens springa några kilometer och nu kan jag springa 1 mil utan några större problem.

 

Bästa köpet?
Jag har faktiskt för bara några dagar sedan beställt en systemkamera, så jag hoppas att det blir årets bästa köp! Har inte provat den ännu..

Vad spenderade du mest pengar på?
Min systemkamera. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, när jag fick vara tärna på min systers bröllop. Ett väldigt speciellt ögonblick i mitt liv. Sedan alla roliga stunder med mina fina vänner. Jag känner mig alltid tusen gånger rikare efter en dag i deras sällskap :)

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Utan dina andetag, Du är allt, Don't Stop Believing, Wake Me Up, Vart jag mig i världen vänder, Hey Brother, Händerna mot himlen, You, Only Teardrops. 

Har du haft ett förhållande under 2013?
Nej, singellivet fortsätter.. 

Vart reste du under 2013?
Stockholm och London. 

Finns det något som hade gjort ditt 2013 bättre?
Ja, ett bättre självförtroende hade underlättat väldigt mycket och en bättre inställning till allt över huvud taget. Allt blir vad man gör det till och när man ser det negativa istället för det positiva blir tillvaron lätt väldigt tråkig och sorgsen tyvärr, så det ska det bli ändring på det kommande året hoppas jag! 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag minns inte ens, haha, men jag vet att jag åt köttfärspaj och tårta i alla fall.. Sedan hade jag släktkalas på helgen och även fest tillsammans med Lollo någon vecka senare. Det var jätteroligt verkligen!

 

Ångrar du något du gjort?
Nja, snarare saker som jag inte gjort men skulle velat göra. Jag tycker inte man ska ångra saker man gjort för även om det var något dåligt så lärde man sig något av det och man utvecklades som människa. Ingenting blir bättre av att gå och ha ångest över något man gjort. Man ska istället be om ursäkt och sedan blicka framåt och försöka göra bättre nästa gång. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Var inte rädd och oroa dig inte inför det som komma skall. Försök acceptera och älska dig själv precis som du är. Ingenting är viktigare än att följa dina drömmar och oavsett om någon tycker si eller så är det i slutändan du själv som vet bäst vad som är bra för dig och du lever för dig själv, inte för att någon annan ska bli nöjd!  

Julen 2013

Det var ett tag sedan sist... Jag har inte mått så bra nu i december av olika anledningar, men nu känns det som att det börjar bli bättre igen och julen är ju en glädjefylld tid, vilket har hjälpt mycket. Jag tänkte dela med mig av årets julfirande här på bloggen! För första gången någonsin firade jag Julafton någon annanstans än hemma i mitt hus. Vi åkte till min syster och firade där istället, så att barnen fick vara hemma :)
 
Julafton började självklart med risgrynsgröt, som varje år. Nästa år blir det väl däremot ingen gröt, så fick passa på att njuta extra mycket nu!
 
När vi kom till syrran var barnen ivriga att berätta för oss om skattjakten de hade haft på morgonen. De hade fått olika ledtrådar, som slutligen ledde fram till en julklapp innehållande någonting som man kunde syssla med under dagen i väntan på tomten, precis så som jag och mina syskon fått när vi var små :)
 
 
Jag som inte är speciellt förtjust i julmat tyckte faktiskt att det var riktigt gott för en gångs skull! Jag är förvånad över hur mycket mat som får plats i min lilla kropp... Tror nog jag åt mest av oss alla, haha. 
 
Sofia däremot var inte så noga med julmaten, som ni ser. Var bara tvungen att lägga upp denna bild för den är så komisk.. Kan ju tillägga att hon inte ens åt upp det lilla som faktiskt låg på tallriken.. Hon var alldeles för spänd inför tomtebesöket tror jag.
 
Efter Kalle Anka fick Pontus äntligen en skymt av tomten utanför sovrumsfönstret!
 
Sofia var lite reserverad, men vågade allt gå fram till tomten och hämta sina julklappar. 
 
Pontus också, han tyckte det var väldigt roligt :)
 
Glada och nöjda barn.
 
Barnen ville självklart genast öppna sina paket som tomten lämnat. 
 
Bröderna var också taggade att öppna sina klappar.
 
Mikaels mamma Rose-Marie, pappa och Christian och ett julklappsberg..
 
Mikael blev väldigt nöjd med sina paket. 
 
Mikaels pappa Kari, mamma, Sofia och Rose-Marie. 
 
Pontus fick en rolig grej, en sådan där som finns på Liseberg där man ska försöka få upp gosedjur med hjälp av en klo, fast i mindre format förstås. Den tyckte till och med jag var roligt och man fick kämpa lite för att få godis.
 
 
Och här har vi alla mina fina julklappar, sjukt nöjd! 
 
Hoppas ni haft en lika bra jul som jag! Snart är det nyår också ju. Jag längtar till tolvslaget så det äntligen står "rätt" år på mobilen, mitt år som jag kallar det!